Onderzoeksdomein ICT

Onderzoeksthema's

Bestaand ICT onderzoek en diensten richten zich vooral op digitale inclusie; netwerken en beveiliging en kennisbeheer

Inclusie en ICT.

Door innovatie, de ontwikkeling van diensten en opleiding stimuleert de KHKempen de inclusie van kansengroepen. K-point is het expertisecentrum waarin de KHKempen zijn kennis en expertise bundelt om het onderzoek en de dienstverlening rond ICT en digitale inclusie samenbrengt.

Naast de opdracht inzake onderzoek draagt dit thema bij tot de realisatie van de opdrachtsverklaring van de KH Kempen waarin nadrukkelijk wordt verwezen naar de fundamentele gelijkwaardigheid van elke mens en de bijzondere aandacht voor minder bevoorrechte sociale groepen.   De samenwerking met de onderzoeksgroep “VONK3” biedt mogelijkheden in het domein van inclusie en verbetering van levenskwaliteit van ouderen. Door gerichte en begeleide bijschakeling van eindwerken worden onderzoek en dienstverlening in het ICT domein versterkt.

Meer info.   -   Lopend onderzoek en projecten

Netwerkbeveiliging, VoIP en Wireless LAN.

Als regionale Cisco Netwerk Academie is de KH Kempen verantwoordelijk voor de opleiding van docenten van locale Cisco Netwerk Academies in andere Vlaamse scholen en in non profit organisaties. De erkenning als Cisco Netwerk Academie biedt potentieel om diensten te verlenen aan bedrijven en openbare diensten in de regio zoals bv:  het analyseren van een bedrijfsnetwerk en het geven van advies; het opstellen van lastenboeken rond de implementatie en de beveiliging van netwerken en IP telefonie, ook draadloos.

Document and Knowledge Sharing

DoKS staat voor Document and Knowledge Sharing en is software die het mogelijk maakt documenten gemakkelijk op te slaan, te delen en terug te vinden op het web. Deze software heeft als eerste doel eindwerken van de Vlaamse hogescholen via het internet ter beschikking te stellen. Deze databanken zijn vrij toegankelijk en beschikbaar via http://www.doks.be.

Meer info - http://www.doks.be

 

2020 - KHKempen - jan.dekelver@khk.be