Onderzoeksdomein ICT - Inclusie en ICT

Realisaties

IGGI

Het iGGi project zorgde er in 2003-2004 voor dat vrouwen die nooit de kans hebben gekregen om met de computer te leren werken en graag meer willen weten over het gebruik van het internet zich gedurende een tiendaagse opleiding kunnen bekwamen (5 weken, 2 dagen per week). Het IGGI opleidingsmateriaal werd ontwikkeld in samenwerking met partner WABLIEFT, gespecialiseerd in het schrijven van klare taal. Dit materiaal is nog steeds verkrijgbaar.
Meer info.

De Netmobiel

De Netmobiel reed tussen 1998 en 2004 reed in de Kempen de Netmobiel rond. Deze mobiele opleidingsruimte was uitgerust met de laatste snufjes inzake ICT. Hij werd vooral ingezet voor opleiding van laaggeschoolden, werkzoekenden en mensen met weinig basiskennis ICT.
Meer info.

Het mobiel open leercentrum

Van 2002 tot 2005 beschikte de KHKempen over een "mobiel open leercentrum". Twee volledig uitgeruste computerklassen zaten verpakt in handige kisten met daarin 12 laptops, printer,server en interentaansluiting. Deze mobiele open leercentra werden in de Kempen ingezet om ICT initiaties te geven aan laaggeschoolden en werkzoekenden.
Meer info.

2020 - KHKempen - jan.dekelver@khk.be